Skrevet av Emne: bortkommende,syke,skadde eller døde puser..  (Lest 1962 ganger)

Utlogget cyberkit

 • Fin pus
 • ****
 • Innlegg: 167
 • Takket: 0
 • Kjønn: Kvinne
  • Vis profil
  • http://www.norsk-museklubb.com
bortkommende,syke,skadde eller døde puser..
« på: 09 April 2005, 20:41:34 »
syns det som står på denne siden var ganske bra :blunk:

 :arrow: http://home.c2i.net/ihammers/kv/tips.htm


Sitat
Hva gjør vi når vi finner en katt ute som virker hjemløs ?

Katter vandrer ofte over store områder, og det kan derfor være vanskelig å vite om katten virkelig har gått seg bort eller om den hører hjemme et sted i nabolaget. Så lenge katten ser frisk og velholdt ut bør man unngå å gi den mat, da det da kan ta lenger tid før den bestemmer seg for å gå hjem igjen.. Hvis katten etter noen dager fremdeles ikke viser tegn til å gå hjem, bør du sjekke om katten er merket med halsbånd, øretatovering (hvis den er øremerket, men ikke leselig kan man prøve å smøre på litt matolje, da blir den mer synlig), eller ID-chips (sjekkes hos veterinær). Gi katten mat og prøv å holde den inne.Heng opp lapper på nærbutikkene og etterlys eier i lokalavisene. I lokalavisene er det vanligvis gratis å sette inn en etterlysning etter eier. Har dere muligheten til å få tatt et bilde av den gir det som oftest best resultat. I BT  kan du gratis sette inn etterlysning under "På rømmen" på bysidene. Der kan dere også finne ut om noen etterlyser katten som dere har funnet. En liste over katter som er tapt/funnet finnes på kattesidene.. Hvis dere er usikker på om den er hjemløs, prøv og sett på den et halsbånd med lapp om at eventuell eier kan ta kontakt. Om ingen eier melder seg etter dette er tiden inne for å finne et nytt hjem til den. Sett inn en annonse eller ta kontakt med Dyrebeskyttelsen eller Katteformidlingen Vest. Ikke sett katten ut igjen.

 

Vi har en katt som vi ikke kan ha lenger. Kan Katteformidlingen hjelpe oss ?

Ja, vi kan hjelpe til med omplassering, men først ønsker vi at dere prøver å annonsere katten selv. Katten bør også kastreres/steriliseres, øremerkes og vaksineres hvis det ikke er gjort. Vi vil da sette inn bilde og beskrivelse av katten på nettsiden vår og  gjøre hva vi kan for at katten skal få et nytt godt hjem. Tiden det tar kan variere og vi ønsker at katten skal være i hjemmet sitt til omplassering finner sted. Hvis det er umulig, får vi prøve å finne en annen løsning. Avlivning er ikke noe alternativ.

 

Syke, skadede eller døde dyr

Trafikkulykker

Enhver som kjører på et dyr er pliktig til å stanse og hjelpe dyret, å unnlate å gjøre dette er straffbart. Dersom dyret blir skadet skal veterinær og evt. politi kontaktes umiddelbart. Ved å ringe til nærmeste veterinærklinikk vil du få opplyst telefonnummer til vakthavende veterinær døgnet rundt. Dersom dyret er drept skal også veterinær/politi ha melding om dette. Et dødt kjæledyr bør bringes til veterinær slik at det kan sjekkes for ID-merking og eier kan forsøkes oppsporet. En "annonse" med beskrivelse av dyret bør settes inn i avisen. Spesielt døde katter blir dessverre ofte etterlatt i veikanten e.l. etter trafikkulykker, og eieren får aldri vite hva som skjedde med dyret. Det er forferdelig å måtte leve i uvisshet om hva som har skjedd med "familiemedlemmet", og ikke en gang vite om det lever eller er dødt.

 

Alle som kommer over et dyr som er sykt eller skadet har en hjelpeplikt ovenfor dyret ihht. dyrevernloven. Ved å ringe til nærmeste veterinærklinikk vil du få opplyst telefonnummer til vakthavende veterinær døgnet rundt. Gjelder det større, ville dyr kan politi og/eller viltnemnda kontaktes.
Ayla

Utlogget Katie

 • Sjefskatt
 • *
 • Innlegg: 863
 • Takket: 8
  • Vis profil
bortkommende,syke,skadde eller døde puser..
« Svar #1 på: 09 April 2005, 21:12:25 »
Det var veldig bra det som står der. Nyttig og vite, så går men ikke rundt og ikke har peiling på hva man skal gjøre. Har selv funnet en hjemmløs kattunge en gang, var litt usikker om hva jeg skulle gjøre, men tok den til vetrinær og så leste vi av ID-merkingen og så bar det rett hjem til denns nærvøse foreldre. Hyggelig at folk er glad i katten sin.