Skrevet av Emne: HVORDAN MAN GIR PILLER TIL KATT  (Lest 606 ganger)

Utlogget UP

  • Limt fast til stolen katt
  • ****
  • Innlegg: 2064
  • Takket: 86
  • Kjønn: Kvinne
  • Kan ikke ta potene av tastaturet - katt
    • Vis profil
HVORDAN MAN GIR PILLER TIL KATT
« på: 02 Mars 2006, 14:45:16 »
Pus føler seg ikke helt pigg - kanskje den har gått hen og blitt forkjølet? I alle fall har du fått fatt i noen piller som veterinæren mener kan være til hjelp for dyret. Men så var det å få katten til å forstå at den skal spise disse pillene, og her er fremgangsmåten.Sett deg på sofaen. Ta katten og legg den på rygg i fanget ditt, omtrent slik som når man skal mate en baby med flaske. Snakk rolig og mykt til katten.


Klø kattens hals med din høyre hånd helt til den åpner munnen, enten for å gjespe, mjaue eller noe annet. Dette kan ta litt tid så vær tålmodig. Når den åpner munnen slipper du pillen ned i halsen dens. Forsøk nå ikke å holde fast katten da det kan resultere i stygge kloremerker på så vel armer som i skritt. Altså, la katten løpe og legg merke til hvor den springer.


Plukk opp pillen fra golvet og hent tilbake katten. Sett deg på kjøkkengolvet og anbring katten som tidligere, klø den på halsen til den igjen åpner munnen. Slipp ned pillen i kattens munn og legg merke til hvor dyret springer denne gangen.


Ta opp pillen fra golvet og let opp katten på nytt. Bring dyret med deg tilbake til kjøkkenet. Hold katten fast som sist, men nå holder du fast dyrets framføtter (med tilhørende klør) under din venstre underarm (er du keivhendt bruker du høyre underarm). Slipp pillen ned i kattens munn.


Bli litt irritert over de plutselig oppståtte flengene som nå har åpenbart seg på den nye skjorten din. Hent katten, plukk deretter opp den nå smeltede pillen og kast denne i søppelbøtten.


Finn frem en ny pille, gå til badet og finn frem et godt og tykt håndkle. Forbli i baderommet med katten og lås døren.


Sett deg på badegolvet, svøp katten forsiktig inn i håndkleet slik at kun dyrets hode stikker frem. Plasser katten i ditt fang slik beskrevet tidligere. Ta pillen som du plasserte på kanten av vasken.


Hent ned katten fra toppen av dusjkabinettet (- visste du forresten at katter kan hoppe fra stillestående og opptil tre meter rett til værs? -), svøp katten litt hardere inn i håndkleet denne gangen og vær ekstra påpasselig med å sjekke at alle dyrets ben forblir godt innpakket i håndkleet. Tving opp kattens munn med tommel og pekefinger og slipp pillen ned i munnen dens. Dersom den nå ikke lukker munnen av seg selv, presser du den sammen.


Sitt slik på golvet en times tid mens pillen sakte men sikkert løser seg opp i dyrets munn. Kos med katten og klø den under haken mens du snakker rolig og vennlig til den.


Vikle opp håndkleet og åpne baderomsdøren. Rens og forbind alle kloremerkene du har fått og finn på noe meningsfylt å gjøre de neste åtte timene. Gjenta så hele prosessen fra punkt 1.
"Handling betyr mer enn ord..."